Французойката Одре Азуле, която бе избрана днес за бъдещ генерален

...
Французойката Одре Азуле, която бе избрана днес за бъдещ генерален
Коментари Харесай

Одре Азуле обеща да работи за възстановяване на доверието в ЮНЕСКО

Французойката Одре Азуле, която бе определена през днешния ден за предстоящ общоприет шеф на ЮНЕСКО, съобщи, че страните членки би трябвало да се ангажират по-тясно с организацията, която претърпява рецесия, а не да я напущат, ден откакто Съединени американски щати и Израел се отдръпнаха, съобщи Франс прес.

 © Българска телеграфна агенция
След нескончаем избирателен развой, който стартира в понеделник и завърши довечера, кандидатурата на някогашната френска министърка на културата беше подкрепена с 30 гласа против 28 за противника ѝ от Катар от Изпълнителния съвет на ЮНЕСКО. Сега изборът би трябвало да бъде доказан от генералната конференция на 10 ноември.

Г-жа Азуле съобщи, че първото нещо, с което ще се заеме, в случай че генералната конференция я утвърди на поста, ще бъде да възвърне доверието в организацията. Според Асошиейтед прес изборът на Азуле е бил огромен удар против арабските страни, които в никакъв случай не са имали собствен представител отпред на ЮНЕСКО след основаването ѝ през 1945 година
 Бивш френски министър на културата поема управлението на ЮНЕСКО Бивш френски министър на културата поема управлението на ЮНЕСКО
Кандидатката на Франция Одре Азуле беше определена довечера за идващия общоприет шеф на ЮНЕСКО на мястото на Ирина Бокова.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР