Французойката Жизел Пелико за първи път се изправи пред съда

...
Французойката Жизел Пелико за първи път се изправи пред съда
Коментари Харесай

Жертва на групови изнасилвания направи шокиращи разкрития пред съда

Французойката Жизел Пелико за първи път се изправи пред съда по дело против някогашния си брачен партньор, който я е упоявал и я е изнасилвал, след което е канил и други мъже да я изнасилват в продължение на повече от 10 години. Жизел сподели пред съда в Авиньон, че желае дамите, които са били изнасилвани да знаят " че срамът не е за тях, а за насилниците ", съобщи Българска национална телевизия.

В цяла Франция през септември се организираха всеобщи демонстрации в символ на взаимност с Жизел Пелико – тя се трансформира в знак на смелостта и достолепието. 72-годишната жена насочи обвинявания към 51 мъже, че са я изнасилвали, до момента в който е била под въздействието на тежки сънотворни и опиати. Делото се води при открити порти, което е извънредно рядко в правосъдната система на Франция за каузи за обезчестяване.

Пелико споделя, че мъжът ѝ обичал да готви и ѝ носел сладолед след вечеря. По-късно той признава, че точно там е слагал упояващите субстанции. Жизел споделя, че се е чувствала късметлийка, че той се грижи за нея, до момента в който е страдала от здравословни проблеми, за които по-късно се схваща, че са в резултат на дрогирането ѝ. Жената се е чувствала изтощена заран, само че го е отдавала на продължителните разходки.

" Опитвам се да схвана по какъв начин този мъж, който за мен беше съвършеният, може да е направил това. Как може да ме е предал по този метод. Как е пуснал непознати в спалнята ми ", пита се Жизел Пелико.

" Имах гинекологични проблеми и някои сутрини се събуждах с чувството като че ли водите ми са изтекли. Знаците бяха там, само че не знаех по какъв начин да ги разпозная ", споделя изнасилваната жена.

Бившият ѝ брачен партньор Доминик призна, че над 10 години я е дрогирал и я е изнасилвал. Освен това е оставил и над 80 мъже да се възползват от нея, до момента в който той заснемал изнасилванията. Сред обвинените има пожарникари, електротехници, само че и публицисти.

С делото си Пелико желае да вдъхне кураж и на други жертви на принуждение.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР