Французинът Рюди Бюке бе назначен от Съдийската комисия на УЕФА

...
Французинът Рюди Бюке бе назначен от Съдийската комисия на УЕФА
Коментари Харесай

Cъдийски кошмар връхлетя националите

Французинът Рюди Бюке бе назначен от Съдийската комисия на УЕФА за основен арбитър на мача с Черна гора в петък. Това обаче може да се одобри като извънредно неприятно предвещание на фона на резултатите, които България има в дуелите, ръководени от рефери от тази страна. За старта на квалификациите, в които тръгваме заредени с оптимизъм след положителното показване в шампионата за Лига на нациите, нашите “лъвове” ще би трябвало да се преборят със истински призрачен сън. Арбитрите от Франция нееднократно са отнасяли проливен дъжд от псувни от българските почитатели, като най-емблематичен е образецът с Жоел Киню от полуфинала на международното състезание в Съединени американски щати през 1994 година. Всички, които сме гледали полуфинала против Италия помним явната дузпа за игра с ръка на Костакурта, която той не отсъди. Секунди преди последния съдийски сигнал пък против Лечков бе осъществено деяние в наказателното поле, за което доста други рефери биха дали дузпа.

Като цяло обаче френските съдии са призрачен сън за нас от 95 години. В цялата история на националния тим имаме единствено три победи при рефери от тази страна от цели 25 ръководени от тях мача. Мъките ни стартират още от втория дуел в историята държавния отбор - на 28 август 1924 година на Олимпиадата в Париж. Тогава губим на стадион “Коломб” от Ейре с 0:1. Френският арбитър Анрийо пък признава единствения гол на ирландците, който съгласно очевидци е бил от очевидна засада.

Веднъж френски рефер към този момент ни свири на старт на евроквалификации и споменът не е по никакъв начин прекрасен. Става въпрос за мача в Бургас против Полша през 1998 година, когато загубихме с 0:3 в последния дуел на Христо Бонев като селекционер. Свирката тогава надуваше Марк Бата, който напълно до неотдавна бе в България, с цел да оказва помощ на съдиите и съдийската комисия.

В петък на стадион “Васил Левски” асистенти на Рюди Бюке ще бъдат Фредерик Акет и Жулиен Пасели. За четвърти арбитър е назначен Алори Делерю.

“Меридиан мач”

Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР