Французинът Ришар Гаске загуби мача си от първия кръг на

...
Французинът Ришар Гаске загуби мача си от първия кръг на
Коментари Харесай

Защитаващият титлата си Ришар Гаске отпадна на старта на турнира в Оукланд

Французинът Ришар Гаске загуби мача си от първия кръг на тенис шампионата в Оукланд, Нова Зеландия с награден фонд от 661 585 щатски $.

37-годишният Гаске, който завоюва купата през 2023 година, отстъпи с 3:6, 4:6 на 19-годишния си съотечественик Артур Фис.

Поражението ще извади Гаске от топ 100 на международната класация. В момента той е 76-и, само че от новата седмица ще бъде в най-хубавия случай номер 131. За последно Гаске бе отвън първите 100 в света през април 2005 година, като серията му от 956 поредни седмици измежду най-хубавите играчи бе най-дългата дейна серия.

От понеделник новата най-дълга дейна серия ще бъде за Новак Джокович от 947 седмици, а втората най-дълга - на Григор Димитров от 594 седмици.

Срещу Фис Гаске направи единствено четири непредизвикани неточности в целия мач, само че нямаше отговор за мощните удари на младежа от дъното на корта. Фис направи 9 аса в срещата и пласира 23 печеливши удара, като направи по един пробив и в двата сета и не загуби нито един път подаването си.

Във втория кръг младият французин ще срещне португалеца Нуно Боржеш.

Напред в конкуренцията в Нова Зеландия продължава и поставеният под номер 7 Себастиан Офнер. Австриецът победи с 6:4, 6:2 канадеца Денис Шаповалов, за който това бе първи мач от достигането му до осминафиналите на Уимбълдън през лятото.

Офнер пласира пет аса в срещата и бе в допълнение улеснен от проблемите на Шаповалов на сервис, който направи цели 11 двойни неточности.

Във втория кръг Офнер ще срещне Роберто Карбайес Баена, който в напълно испански конфликт в профил двукратния първенец Роберто Баутиста Агут след 6:4, 6:3.

Баутиста Агут позволи закъснение от 1:5 в първия гейм и въпреки да усъвършенства играта си по-късно, което му разреши даже да поведе с 2:0 във втория сет, в представянето му настъпи нов спад в края на мача, който разреши на Карбайес Баена да завоюва шест от последните седем гейма.

В последната среща за деня австралиецът Макс Парсел победи представителя на домакините от Нова Зеландия Киранпал Пану с 6:4, 6:4.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР