Французинът Леон Маршан подобри световния рекорд на Майкъл Фелпс, като

...
Французинът Леон Маршан подобри световния рекорд на Майкъл Фелпс, като
Коментари Харесай

Леон Маршан подобри 15-годишния световен рекорд на Майкъл Фелпс на 400 метра съчетано плуване

Французинът Леон Маршан усъвършенства международния връх на Майкъл Фелпс, като завоюва купата на международното състезание във Фукуока (Япония) на 400 метра съчетано плуване. Той приключи с време 4:02.50, с което усъвършенства достижението на американската легенда Фелпс от олимпийските игри през 2008 година в Пекин със секунда и 32 стотни.

Това е втора международна купа за плувеца от Тулуза, който е едвам на 21 години. Маршан усъвършенства това 15-годишни достижение пред очите на самия Майкъл Фелпс, който е на шампионата като специалист за американската телевизия NBC.

На второ място в дисциплината остана американецът Карсън Форстър, както и предходната година в Будапеща. Той изостана на повече от 4 секунди. Бронзовия орден завоюва японецът Дая Сето, който приключи на 6,91 секунди зад първенеца.

Леон Маршан ще се опита да завоюва и купата на 200 метра съчетано плуване в четвъртък.

" Невероятно е, всеки ден упражнявам за това. Подобрих достижението си с две секунди, направих връх, ужасно. Най-доброто следва ", разяснява след триумфа си френският плувец, който сега се готви при треньора на Фелпс Боб Бауман.




Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР