Французинът Адриан Манарино спечели титлата на турнира по тенис за

...
Французинът Адриан Манарино спечели титлата на турнира по тенис за
Коментари Харесай

Французинът Адриан Манарино спечели титлата на тенис турнира Sofia Open

Французинът Адриан Манарино завоюва купата на шампионата по тенис за мъже на твърда настилка от сериите АТП 250 Sofia Open с награден фонд 562 815 евро.

Поставеният под номер 2 Манарино надви във финала над британеца Джак Дрейпър със 7:6(6), 2:6, 6:3. Двубоят продължи два часа и 17 минути.



Френският тенисист, полуфиналист в София през 2020 година, завоюва трети трофей през сезона, в който той към този момент ликува с две трофеи - в Нюпорт през юли и в Астана при започване на октомври. Титлата в българската столица е общо пета в кариерата на Адриан Манарино на равнище АТП, като той игра на четвърти край през 2023 година.

Дрейпър взе участие в своя първи край в шампионатите под егидата на АТП, само че постави завършек на победната си серия от девет мача, откакто през предходната седмица завоюва „ Чалънджър “ в Бергамо.



35-годишният Адриан Манарино стартира дуела против Дрейпър с пробив в своя изгода, само че незабавно по-късно загуби подаването си и до края на сета противниците се преследваха в резултата. Последва също толкоз оспорван тайбрек, в който Манарино надви с 8:6 точки.

Във втората част Джак Дрейпър бе този, който реализира ранен пробив и поведе с 2:0, а по-късно последва нов за задатък от 4:1 и след 6:2 в края 21-годишният британец изравни за 1:1 сета.

Французинът нанесе съдбоносен удар в третия сет, пробивайки подаването на съперника за преднина от 4:2 и го затвърди за 5:2.

Дрейпър не съумя да навакса и Манарино ликува при първия си мачбол.





Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР