Франция заяви днес, че е позволила на кораб на неправителствена

...
Франция заяви днес, че е позволила на кораб на неправителствена
Коментари Харесай

Франция позволи на кораб с мигранти да акостира в Тулон

Франция съобщи през днешния ден, че е разрешила на транспортен съд на неправителствена организация, пренасящ над 200 мигранти, избавени в Средиземно море, да дебаркира в пристанището на Тулон, предадоха Ройтерс и ТАСС, осведоми Българска телеграфна агенция.

Решението беше взето след напрегната връзка сред Франция и Италия. Имиграцията е гореща тематика в двете страни.

Френският вътрешен министър Жералд Дарманен съобщи на конференция, че отводът на италианското държавно управление да разреши акостиране на кораба, намирал се дни наред по-близо до Италия, в сравнение с до Франция, е бил " неясен " и " себелюбив ".

Според информация от приложението " Марийн трафик " корабът " Оушън вайкинг " на организацията " Ес О Ес медитеране " е плавал през днешния ден около френския остров Корсика, само че преди този момент е бил покрай италианския бряг.

Дарманен сподели, че корабът ще дойде на следващия ден в Тулон. По думите му " ще бъдат взети всички ограничения за оказване на здравна помощ на пасажерите ".

В края на октомври " Оушън вайкинг " избави 234 незаконни мигранти в Средиземно море, само че не получи позволение да дебаркира в Италия, след което потърси поддръжка от Франция и Гърция.

Франция и Германия ще одобряват по към една трета от хората, а останалите ще бъдат разпределени сред други страни от Европейския съюз.

Дарманен дефинира държанието на италианското държавно управление по случая като " неприемливо " и сподели, че това " ще има извънредно съществени последствия за двустранните връзки ".

Като начало Франция няма да одобри над 3000 пристигнали в Италия мигранти, които по-рано се беше съгласила да одобри. Париж също по този начин ще ускори контрола по италианската граница.

" Франция доста надълбоко съжалява, че Италия реши да не се държи като виновна европейска страна ", съобщи Дарманен.

Въпросът за оправянето с имиграцията в Европейски Съюз от години е източник на напрежение. Италия и Испания, където идват множеството мигранти, прекосяващи Средиземно море, упорстват, че други страни, в това число Франция, би трябвало да оказват по-голяма помощ.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР