Франция затвори олимпийската страница Париж 2024, но спортното събитие повдигна

...
Франция затвори олимпийската страница Париж 2024, но спортното събитие повдигна
Коментари Харесай

Мениджърът на Иман Халиф : Момиче е, има аномалия

Франция затвори олимпийската страница „ Париж 2024 ”, само че спортното събитие повдигна доста въпроси, чиито отговори остават отворени. Игрите постоянно напускаха очертанията на спортните зали и терени с цел да се „ играят ” в обществените мрежи, а политическите и обществени тематики се разясниха повече от спортните. Името на Иман Халиф не остави никого апатичен, само че надали светът щеше да познава алжирската боксьорка единствено поради златния орден, в случай че не бяха разногласията към нейния пол. 

Доналд Тръмп, Илон Мъск и италианският министър председател Джорджа Мелони зададоха звук на разногласия, свързани с пола на Иман Халиф, с цел да я трансфорат в една от най-коментираните спортни персони на планетата.

Буквално за часове почитателите на боксьорката в обществените мрежи надвишиха 2 000 000 души. В родния Алжир Иман се трансформира в народен воин. УНИЦЕФ я прави собствен дипломат, а за доста хора по света тя стана лице на битката против дискриминирането и несправедливостта.

Пред NOVA приказва мениджърът на Иман - Насер Йефса. Той споделя, че срещнал Иман преди 2 години по време на Средиземноморските игри в Оран, Алжир. Видял я за първи път по време на четвъртфиналните борби. Първият му спомен е, че незабавно видял, че това е момиче с огромен капацитет за орден от Олимпийските игри. Обадил се на другар във Франция с цел да му опише за Иман. Той споделил, че познава треньора й Мохамед Чауа, след което помолил да провежда среща. Мохамед му споделил мен, че Иман е част от алжирския народен тим, само че равнището ѝ е доста по-високо от това на останалите девойки и не може да прогресира. Насер предложил да му показа план и в случай че той бъде признат, да изведе Иман в чужбина, с цел да усъвършенства техниката и тактиката й. 

На въпрос по какъв начин могат да се обяснят физическите прерогативи, които Иман има, спрямо други боксьорки, Насер дава отговор: 

" Много просто, тя е живяла при доста сурови условия. Израснала е в планински град, на висока надморска височина, където няма нищо. Не са имали ток, нито вода. Всяко нещо е изисквало интензивни физически старания. Пред Иман в никакъв случай се е стоял въпросът дали е момиче или момче. Тя е родена като момиче. Възприема се като момиче. Тя се държи като момиче. Вярно, не се гримира, тъй като както ви обясних, че е живяла на място, където девойките нормално не се гримират. Не се грижи изключително за външния си тип, за косата си  и несъмнено по тази причина споделят, че е мъжкарана. "

След като стартират взаимна работа, Насер схваща, че месеци по-рано, на Световното състезание в Истанбул, Международната боксова асоциация е правила проби за пол на Имен. Твърди, че информация и резултати от тях няма. Година по-късно, през март 2023 година, алжирката взе участие на международното в Ню Делхи, като още веднъж е подложена на полови проби. Бие се сполучливо, доближава до край, а вечерта, преди да бъде дисквалифицирана получава изненадващо посещаване в хотела.

„ Членове на Международната боксова асоциация отиват в хотела на Иман, повикали са я да слезе от стаята като са ѝ споделили, че имат резултатите от тестванията, само че с цел да ги получи би трябвало да подпише документ, на британски. Тя подписва автоматизирано, без да се замисля, само че се оказва, че в действителност е дала единодушието си да бъде сменена на финала от китайската боксьорка, която побеждава на полуфинал, тъй като няма право да се боксира ”, сподели още Йефса. 

На въпрос дали е виждал резултатите, Йефса отговори:

" Никой. Аз персонално, като управител, не съм ги виждал. След това тя се върна в Алжир. Не излизаше, плачеше в стаята си. Никой не разбираше казуса й. Никой не знаеше какво да прави. В този смисъл тя беше изоставена. Аз се върнах във Франция и започнах да диря най-хубавите професори в региона на ендокринологията. Успях да намеря час, обадих се на Иман, която беше в действителност депресирана. Доведох я тук, в Ница. За да я стимулирам, започнахме да упражняваме.След това отидохме в Париж с цел да създадем тестванията за тестостерон, хромозомен тест, рентген, ядрено-магнитен резонанс и се върнахме още веднъж тук за подготовката. Обяснихме на професора, който я прегледа цялата история с Иман. Той ме помоли да изляза с цел да я прегледа. След 5-10 минути ме повика и сподели следното на Иман: „ Вие сте жена с особеност, която се лекува! Не сте нито първата, нито последната. Имам 2000 случая като вашия ”. Тя в никакъв случай не е правила нищо, с цел да промени пола си. "

Насер изясни, че Иман продължава да има доста съперници, само че също по този начин е подкрепяна от милиони хора по целия свят и има огромно бъдеще, а историята ѝ би трябвало да бъде разказана във филм.  
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР