Франция започна трескаво кратка предизборна кампания в понеделник, като центристкият

...
Франция започна трескаво кратка предизборна кампания в понеделник, като центристкият
Коментари Харесай

Франция започва ускорена кампания след хазарта на Макрон със законодателните избори

Франция стартира трескаво къса предизборна акция в понеделник, като центристкият алианс на президента Еманюел Макрон е изправен пред сложна битка за отбягване на ново проваляне от ръцете на крайната десница. |

Макрон свика предварителни парламентарни избори три години по-рано в трагичен хазарт, с цел да разклати политиката във Франция, откакто крайната десница победи неговите центристи на изборите за Европейски Съюз.

Но с по-малко от две седмици преди гласуването, неговият съюз рискува да бъде притиснати от нови обединения отляво и отдясно.

Мнозина във Франция остават озадачени за какво Макрон свика избори единствено седмици преди страната да бъде хазаин на Олимпиадата, рискувайки крайнодесния Национален протест (RN), водещ държавното управление и 28-годишния -старият Джордан Бардела става министър-председател.

„ Еманюел Макрон, който провокира това разформироване, с цел да хване в капан партиите, в последна сметка се хвана в капан “, сподели всекидневникът Le Monde, предупреждавайки, че RN...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР