Франция започна национално разследване за инциденти на бебета родени с

...
Франция започна национално разследване за инциденти на бебета родени с
Коментари Харесай

Франция разследва случаи на бебета родени с малформации

Франция стартира национално следствие за произшествия на бебета родени с изчезнали или деформирани ръце. Високопоставен представител на здравните френски управляващи съобщи, че това се е наложило поради възходящия брой на децата родени с малформации, в доста райони в страната.
Франсоа Бурдилон – началник на организацията за публично здраве, сподели за Ер Ти Ел, че следствието е в ход и резултатите ще станат ясни до три месеца, съобщи БГНЕС.
До момента са били открити относително малко случаи – 25 за последните 15 години, само че те провокирали публично терзание и са били съществено обсъждани във френските медии.
На 29 октомври вечерта френското държавно управление заяви за други 11 случая в региона на Айн, наоколо до Швейцарската граница, които са се случили в интервала 2000 година – 2014 година, за които не беше съобщавано до този миг на обществото.
Към момента няма пояснение за малформациите, макар извършените проби на майските, за да се разбере дали не са били изложени на общи вещества.
Някой еколози настояват, че това е дело на пестицидите, само че все още няма научно удостоверение на това.
Освен това малформациите да са дължат на генетични недостатъци.
„ Не можем да се задоволим с това, че не сме намерили причината”, съобщи Бурдилон, по-рано този медец.
През 50-те и 60-те години на предишния век хиляди бебета по целия свят се раждат с изчезнали или деформирани крака, което се свързва в следствие с потреблението на лекарството „ Талидомид”, което е било употребявано за лекуването на гаденето при бременните дами. Препаратът е бил неразрешен през 60-те години.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР