Франция забранява със закон употребата на мобилни телефони в училищата.

...
Франция забранява със закон употребата на мобилни телефони в училищата.
Коментари Харесай

Франция криминализира употребата на смартфони в училище

Франция не разрешава със закон използването на мобилни телефони в учебните заведения. Депутатите от двете камари на Народното събрание се споразумяха по проектозакон, с който от септември потреблението на мобилни устройства в образователните заведения ще се санкционира, в случай че не става въпрос за просветителни цели, оповестява Агенция Франс Прес, представени от БГНЕС.

Мярката бе едно от предизборните обещания на президента Еманюел Макрон. Учителите призоваваха за приемането на възбраната, с цел да съумеят да сведат до най-малко разсейването на учениците си в клас. Във Франция девет от 10 деца на възраст сред 12 и 17 години имат смарт телефон.
Освен че ще понижи използването на телефони от страна на учениците в час, задачата на закона е и да отбрани подрастващите от нездравословно онлайн наличие като порнография, принуждение и кибертормоз. Учителите към този момент ще могат и напълно законно да конфискуват телефоните на учениците, в случай че това е належащо. Ръководството на всяко учебно заведение ще реши по какъв метод да приложи възбраната – дали да накара учениците да предават телефоните си на входа на учебното заведение или да изисква от тях единствено да ги държат изключени в раниците си.
Законопроектът се чака да бъде гласуван от Сената на 26 юли и да получи окончателното утвърждение на депутатите от Националното заседание на 30 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР