Франция винаги е играла важна роля в глобалните сблъсъци, защото

...
Франция винаги е играла важна роля в глобалните сблъсъци, защото
Коментари Харесай

Божидар Чеков: Като бивша империя Франция е печеливш посредник в световните конфликти

" Франция постоянно е играла значима роля в световните конфликти, тъй като е била империя. Но като империя, па-малко мощна от другите, тя постоянно е била печеливш медиатор. Разликата този път е, че тя е безусловно на страната на американската позиция, което не е типично за страната. Настоящата обстановка със Сирия доста наподобява на Югославия. " този коментар направи в предаването " 12+3 " Божидар Чеков, публицист и публицист, който от години живее във Франция.      
Акцентирайки върху упоритостите на Франция да играе по-сериозна роля в сирийската война Чеков изрази своите съмнения, че войната в Сирия се употребява за похищение на вниманието от стачките и вътрешните проблеми в страната:

" И се опасявам, че ентусиазмът на Макрон да хвърля бомби в Сирия идва и от това - да се отвлече вниманието нанякъде другаде, какъвто е казусът с Тръмп, какъвто е казусът с Тереза Мей, които имат големи вътрешно-политически проблеми и някакъв разпален огън там, малко по-далече от тях - да се хвърлят бомби, да се занимават медиите с това, може би ще е глътка въздух за ситуацията, в което се намират. "

На върха на Франция нямаме Жак Ширак, който се опълчи на войната в Ирак и на войната на Балканския полуостров, акцентира Божидар Чеков: 
" Има една група политици, които са отличници в учебно заведение, блестящи студенти са били, с доста хубави дипломи, само че това са 35-40 годишни момчета, които нямат никакъв опит в интернационалната политика. И също така - характерът на този млад френски президент: от ден на ден се приказва, че имитира Наполеон. "
Синдикатите във Франция се трансфораха в съпротива, означи още анализаторът:
" Голяма вяра разсъни този младеж (Еманюел Макрон) - забавен е, приказва отлично, красиво момче е, само че в този момент има големи обществени проблеми, които бяха неизбежни. Защото той разруши опозицията. Франция не може без съпротива и синдикатите станаха съпротива. "
Цялото изявление чуйте в звуковия файл.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР