Франция търси алтернативни източници на газ след спирането от днес

...
Франция търси алтернативни източници на газ след спирането от днес
Коментари Харесай

Франция търси алтернативни доставки на газ


Франция търси различни източници на газ след прекъсването от през днешния ден на доставките от " Газпром ". Утре президентът Макрон привиква изключително съвещание по тематиката, оповестява БНР.

Кранчето на съветския газ пресъхна - от през днешния ден Франция не получава доставки от " Газпром ", откакто съветският енергиен гигант се базира на разногласия по контракта с френската компания " Енжи ".  

Въпреки че Франция, чийто първи снабдител е Норвегия, е по-малко подвластна от съветския газ, рискът от дефицит на горивото през зимата е действителен. 

Газовите резевроари на страната са цялостни до 91%, но тези ресурси съгласно експерти стигат за два месеца. Правителството обмисля проект за енергиен режим за предприятията при положение на тежка зима. Той няма да засегне семействата, увери пред радио " Франс Инфо " министър председателят Елизабет Борн, съгласно която има подсигурено многообразие на източници.

" Имаме очаквания да преживеем зимата без съветски газ " - твърди Еманюел Варгон, ръководител на комисията по регулирането на силата. Франция се надява на известно увеличение на доставките от Алжир, откакто президентът Макрон беше там на посещаване. Страната разчита и на импорт на полутечен газ, чиято цена обаче е доста висока.

 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР