Франция спечели щафетата на 4 по 6 километра за жени

...
Франция спечели щафетата на 4 по 6 километра за жени
Коментари Харесай

Франция спечели щафетата за жени от Световната купа по биатлон

Франция завоюва щафетата на 4 по 6 километра за дами от Световната купа по биатлон в Хохфилцен (Австралия), а тимът на България беше затворен с обиколка и остана на 18-а позиция.

Лу Жанмоно, Анаис Шевалие-Буше, Клои Шевалие и Жулия Симон приключиха с време от 1:14.27.1 час и използваха единствено четири спомагателни патрона. Това е 21-а победа за Франция при щафетите дами в историята.

Успехът на отбора донесе на финален пост Жулия Симон, която не позволи неточност в стрелбата и се оправи с конкуренцията на шведката Елвира Йоберг.

На второ място останаха олимпийските шампионки от Швеция Лин Персон, Ана Магнусон, Хана Йоберг и Елвира Йоберг с пасив от 10.4 секунди и 9 спомагателни патрона.

На трето място приключи Италия в състав Ребека Паслер, Доротея Вирер, Самуела Комола и Лиза Витоци на 18.5 секунди и с 4 спомагателни патрона.

Нито една от трите щафети не позволи наказателна обиколка.

България се класира на 18-о място, откакто в края на третия пост Мария Здравкова беше затворена с обиколка.

Българките започнаха добре, като Милена Тодорова изоставаше на по-малко от минута след първия пост, употребявайки 4 спомагателни патрона. Лора Христова направи безпогрешна първа пукотевица и доста неприятна втора, влизайки в две наказателни обиколки. На трети пост Мария Здравкова също позволи два наказателни рунда и по този начин Даниела Кадева не започва на четвъртия пост, откакто България беше затворена с обиколка от лидерките.

В класирането при щафетите дами след два кръга за сезона води Швеция със 165 точки, пред Франция със 140 и Германия със 125 точки. България е на 16-а позиция с 48 точки.

По-късно през днешния ден в Хохфилцен следва преследването на 12.5 км за мъже с присъединяване на българина Владимир Илиев.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР