Франция смекчава от утре правилата за самоизолация за ваксинираните, които

...
Франция смекчава от утре правилата за самоизолация за ваксинираните, които
Коментари Харесай

Франция облекчава правилата за Covid изолация при ваксинирани

Франция смекчава от на следващия ден разпоредбите за самоизолация за имунизираните, които са се разболели от Covid-19 или са били в контакт със инфектиран, като задачата е да се защищити социално-икономическият живот в страната.

Заразилите се от ковид лица със приключен цикъл на имунизация ще могат да се изолират единствено за период от 7 дни, без значение от кой вид на КОВИД-19 са се разболели. Самоизолацията ще може да бъде анулирана и след единствено 5 дни, ако имат отрицателен писиар или антигенен тест.

Ваксинираните, които са били в контакт със инфектиран, към този момент няма да са задължени да се подлагат на карантина. Те обаче ще би трябвало да съблюдават прецизно обществената отдалеченост и да се подлагат на постоянни проби, изясни здравният министър Оливие Веран.

В момента французите, дали позитивен тест за Covid-19, би трябвало да се самоизолират в продължение на 10 дни, а тези, които са били в контакт със инфектиран с разновидността Омикрон би трябвало да се изолират в продължение на минимум 7 дни.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР