Франция си поставя за цел да спре продажбата и на

...
Франция си поставя за цел да спре продажбата и на
Коментари Харесай

Франция планира да спре бензиновите и дизеловите коли до 2040 г.

Франция си слага за цел да спре продажбата и на дизелови, и на бензинови коли до 2040 година, а до 2050 година да не разчита въобще на изкопаеми горива, съобщи министърът на екологията Никола Юло.

„ Символичен акт е, че Франция, която към този момент даде обещание да понижи парниковите си газове четворно до 2050 г, в този момент – след хода на Съединени американски щати (да се отдръпна от Парижкото съглашение за климата) реши да стане самостоятелна от изкопаеми горива в същия срок”, добави той.

„ Това ще ни принуди да създадем съответните инвестиции”, акцентира Юло, по думите на който прекъсването на продажбата на коли с стандартни мотори ще е същинска гражданска война, само че френските автомобилни производители могат да се оправят с сходна задача.
Никола Юло
Статистиката за момента обаче е много красноречива: 95,2% от продадените през първите шест месеца на годината коли са дизелови или бензинови, до момента в който електрическите са единствено 1,2%. Хибридните коли – които имат и мотор с вътрешно горене, и електродвигател, са 3,5%.

В речта си през днешния ден Юло напомни и обещанието на шведската компания „ Волво” (чиито притежатели понастоящем в действителност са китайски) от 2019 година всичките ѝ коли да имат и електрически мотор.

Франция също така има за цел до 2022 година да спре производството на електричество от тецове, а също по този начин да понижи каузи на електрическата енергия, която идва от атомни централи, от сегашните 75% на 50%.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР