Франция ще започне кампания за световна забрана на смъртното наказание,

...
Франция ще започне кампания за световна забрана на смъртното наказание,
Коментари Харесай

Франция започва кампания за глобална забрана на смъртното наказание, обяви Макрон

Франция ще стартира акция за международна възбрана на смъртното наказване, която ще бъде част от идното от 1 януари френско председателство на Съвета на Европейски Съюз, заяви президентът Еманюел Макрон.

В Париж ще бъде проведена конференция с присъединяване на представители на гражданското общество от страните, където към момента се ползва или е замразена, само че не и анулирана, най-крайната форма на наказване. Франция ще работи и с други страни за приемане резолюция на Организация на обединените нации, изискваща всяка година страните да рапортуват броя на произнесените смъртни присъди и на изтезанията.

Речта на Макрон бе във връзка 40-та годишнина от анулацията на смъртното наказване във Франция. С решението на президента Франсоа Митеран през 1981 година страната стана 35-та в света, която го забрани.

В момента множеството страни са с подобен юридически режим, само че огромни страни като Съединени американски щати, Китай и Иран не се причислиха, а в Русия то е замразено, само че не и дефинитивно анулирано.

Темата за използването на смъртно наказване се завърна в политическия спор във Франция поради набиращата скорост акция за президентските избори идната пролет. Ерик Земур - коментатор с извънредно десни възгледи и на моменти по-популярен от Марин льо Пен, намерено се афишира " по принцип " за възобновяване му.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР