Франция ще започне доставки на бронирани машини AMX-10 (известни като

...
Франция ще започне доставки на бронирани машини AMX-10 (известни като
Коментари Харесай

Франция ще предаде първата партида колесни танкове на Украйна до края на месеца

Франция ще стартира доставки на бронирани машини AMX-10 (известни като колесни танкове) за Украйна " от края на идната седмица " , сподели министърът на защитата Себастиен Льокорню в изявление за вестник Le Parisien. Според изданието става дума за последните дни на февруари.

Лекорню не посочи тъкмо какъв брой машини ще бъдат изпратени в Украйна в първата партида, като изясни, че не желае да разкрива стратегически значима информация.

Шестколесните машини AMX-10RC от време на време се назовават ​​ " леки танкове ", тъй като са въоръжени със 105 мм танково оръдие.

Независимо от това, в своя клас това е по-скоро тежка бронирана кола, защото отбраната на бронята не й разрешава да взе участие в актуален пердах с комбинирани оръжия наедно с главния военен танк .
 Макрон дава танкове на Зеленски
Макрон дава танкове на Зеленски

Първият път, когато танкове със западен дизайн са доставени на украинските въоръжени сили

AMX-10RC може да се употребява за разузнаване и поддръжка на пехотата и като леки колесни щурмови самоходни артилерийски установки.

Съединените щати имат намерение да трансферират в Украйна осемколесни тежки бронирани машини " Страйкър " , които според от конфигурацията могат да се употребяват като бойна машина на пехотата, бронетранспортьор с картечници, самоходна минохвъргачка, разследващо, командно-щабно, санитарно и други транспортни средства.

Една от модификациите на  " Страйкър "  е въоръжена също със 105 мм танково оръдие.
 Първите немски танкове Леопард ще дойдат в Украйна доста скоро
Първите немски танкове Леопард ще дойдат в Украйна доста скоро

Шолц предизвести съдружниците да чакат дълга война
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР