Франция ще запази участието си в международната коалиция срещу близкоизточната

...
Франция ще запази участието си в международната коалиция срещу близкоизточната
Коментари Харесай

Франция остава в Сирия и след изтеглянето на САЩ

Франция ще резервира присъединяване си в интернационалната коалиция против близкоизточната радикална формация „ Ислямска страна “ и след изненадващото решение на Съединени американски щати да изтегли военнослужещите си от Сирия, предава AFP.

„ За в този момент, несъмнено, ние оставаме в Сирия“, съобщи министърът по европейските въпроси на Франция Нейтли Лоизау в телевизионно изявление, добавяйки, че „ битката против тероризма не е свършила“.

„ Вярно е, че обединението е постигнала забележителен прогрес в Сирия, само че тази битка продължава и ние ще я продължим“, увери представителят на Париж.

Франция разположи бойни самолети в Йордания и артилерия по сирийската граница в Ирак като част от ръководената от Съединени американски щати коалиция. На място Париж изпрати военнослужещи, броят на които се пази в загадка и до ден сегашен.

В сряда Тръмп разгласи, че „ спечелихме против „ Ислямска страна “ и заради тази причина разгласи, че е настъпил момента близо две хиляди американски бойци да се завърнат в родината си.

Тръмп въпреки всичко даде обещание поддръжката си за кюрдските съдружници, основни бойци против силите на „ Ислямска страна “ в Сирия.

Френският министър на защитата Флоренция Парли съобщи на собствен ред в обществената мрежа „ Туитър “, че групировката „ към момента не е изтрита от картата. Ние би трябвало дефинитивно да установим надзор над последните твърдини на тази терористична организация“, предизвести френският министър.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР