Франция ще обучи до 2000 украински войници на своя територия,

...
Франция ще обучи до 2000 украински войници на своя територия,
Коментари Харесай

Франция ще обучи до 2 000 украински войници

Франция ще образова до 2000 украински бойци на своя територия, съобщи министърът на въоръжените сили Себастиан Лекорну в изявление за вестник " Le Parisien ".

Войниците " ще бъдат признати в нашите елементи за няколко седмици ", сподели той и добави, че ще има три равнища на образование: общо бойно, " характерни потребности, посочени от украинците, като да вземем за пример логистика " , и по-късно образование за потребление на отбранителни уреди, предоставени от западните съдружници на Украйна.

Той съобщи, че това ще се прави при съблюдаване на разпоредбите , като добави: " Няма да бъде по боен метод, тъй като не сме във война. Ние оказваме помощ на страна, която е във война " с Русия.

Франция ще даде на Украйна и системи за противовъздушна защита " Crotale " , сподели той, без да прецизира какъв брой на брой.

Броят им се прецизира " с украинците ", сподели той и добави, че " ще бъде забележителен, с цел да им разреши да пазят небето си ".

Министърът съобщи, че на Киев могат да бъдат доставени още шест мобилни артилерийски установки " Цезар " в допълнение към към този момент предоставените 18, като се преглежда и опцията за даване на ракети земя-земя.

" Цезар " може да нанася точни удари по цели, отдалечени на повече от 40 км.

В сряда френският президент Еманюел Макрон съобщи, че Париж ще достави радари, системи и ракети на Украйна. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР