Франция ще изпрати 500 военни в Румъния като част от

...
Франция ще изпрати 500 военни в Румъния като част от
Коментари Харесай

Франция праща 500 военни в Румъния и 4 военни самолета в Естония

Франция ще изпрати 500 военни в Румъния като част от силите на НАТО, вследствие на нашествието на Украйна от Русия, разгласи началникът на генералния щаб на френските въоръжени сили военачалник Тиери Бюкар, съобщи Франс прес.
Заедно с военните ще и има и блиндирана военна техника.

В Естония френското военно наличие като част от силите на НАТО ще бъде удължено след планувания период за промяна там, който беше март. Около 200-250 военнослужещи ще останат там, като това ще са бойци, подготвени и оборудвани за водене на бойни дейности при извънредно студено време. Ще бъдат ситуирани и четири изтребителя " Мираж 2000 ".

Същевременно ескорт от шест танка и друга военна техника от Англия дойде във военната база " Тапа " в Естония, съобщи ДПА. Лондон се чака да изпрати 850 военни и съоръжение в Естония, като по този начин ще удвои съвсем контингента си там.

Части от силите за бързо реагиране на НАТО ще отидат в Норвегия за учения, сподели генералният секретар на алианса Йенс Столтенберг. Той добави, че НАТО разпростира елементи от силите за бързо реагиране по суша, море и въздух, само че не разясни къде ще бъдат ситуирани те. ДПА е научила от осведомен източник, че сухопътните сили може да бъдат пратени в Румъния.

Дания пък изрази подготвеност да даде 20 изтребителя Еф-16 за защитата на въздушното пространство на НАТО, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР