Франция ще изисква отрицателен PCR тест от почти всички хора

...
Франция ще изисква отрицателен PCR тест от почти всички хора
Коментари Харесай

Франция ще изисква задължителен отрицателен PCR тест за пътници от ЕС

Франция ще изисква негативен PCR тест от съвсем всички хора от Европейски Съюз, които желаят да влязат на нейна територия. Това е съобщил президентът Еманюел Макрон на сътрудниците си през вчерашния ден на Европейския съвет, заяви Елисейският замък.

Френските управляващи ще изискват представянето на негативен резултат от PCR проби за ковид от тези, които влизат в републиката от държави-членки на Европейски Съюз. Мярката влиза в действие от среднощ в неделя. Тестът би трябвало да бъде изработен не повече от 72 часа преди заминаването. Изискването за негативен лабораторен тест за ковид няма да се отнася за трансграничните служащи и за сухопътния превоз. Това гласи известие от Елисейския замък.

Отбелязва се, че условието, което ще влезе в действие в неделя, 24 януари, няма да важи за незабавни пътувания. Пътниците, идващи по суша, както и хората, живеещи в прилежащи страни и работещи във Франция, ще бъдат освободени от това обвързване. Френският здравен министър Оливие Веран предложи носенето на хирургични маски на публични места, тъй като обезпечават по-добра отбрана от Covid-19 от платнените.

Той съобщи, че е едва евентуално да бъдат анулирани идващия месец рестриктивните мерки за ски курортите и добави, че е рано да се каже по кое време ще бъдат отворени заведенията за хранене. Франция е записала от началото на пандемията над 71 000 смъртни случая, свързани с ковид. В сряда здравното министерство заяви за 27 000 нови инфекции – най-големия брой за денонощие от 18 ноември насам.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР