Франция ще изисква отрицателен PCR-тест от почти всички хора от

...
Франция ще изисква отрицателен PCR-тест от почти всички хора от
Коментари Харесай

Задължителни PCR-тестове за пристигащите във Франция от ЕС

Франция ще изисква негативен PCR-тест от съвсем всички хора от Европейски Съюз, които желаят да влязат на нейна територия. Това съобщипрезидентът Еманюел Макрон на сътрудниците си през вчерашния ден на Европейския съвет, заяви Елисейският замък, представен от Агенция Франс Прес.

Мярката влиза в действие от среднощ в неделя. Тестът би трябвало да бъде изработен не повече от 72 часа преди заминаването. Изискването няма да се отнася за трансграничните служащи и за сухопътния превоз, добавя Българска телеграфна агенция.

Френският здравен министър Оливие Веран предложи носенето на хирургични маски на публични места, тъй като обезпечават по-добра отбрана от Covid-19 от платнените, съобщи Ройтерс.  Той съобщи в ефира на телевизия Те Еф 1, че е едва евентуално да бъдат анулирани идващия месец рестриктивните мерки за ски курортите и добави, че е рано да се каже по кое време ще бъдат отворени заведенията за хранене.

Франция е записала от началото на пандемията над 71 000 смъртни случая, свързани с ковид. В сряда здравното министерство заяви за 26 784 нови инфекции - най-големия брой за денонощие от 18 ноември насам.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР