Франция ще бъде обхваната от тримесечна стачка на железопътния транспорт,

...
Франция ще бъде обхваната от тримесечна стачка на железопътния транспорт,
Коментари Харесай

Тримесечна стачка на железопътния транспорт във Франция

Франция ще бъде обхваната от тримесечна стачка на железопътния превоз, написа " Гардиън ".

Служителите на държавната железопътна компания SNCF ще спрат работа в 19,00 часа локално време през днешния ден, с което ще слагат начало на серия от стачки, които ще се организират по два пъти на всеки пет дни. Синдикатите предизвестиха, че стачките ще обиден 4,5 милиона французи, които употребяват железопътните услуги.

Основните митинги стартират на следващия ден. Те са наричани от пресата " Черният вторник ", като най-вероятно единствено един от осемте високоскоростни влака TGV ще обслужва пасажерите, както и един районен трен на всеки пет.

Стачката е по отношение на огромна промяна на задлъжнялата компания.

Три от четирите влака " Евростар " до Лондон и Брюксел ще се движат по разписание. Влаковете " Талис " до Белгия и Холандия ще се движат съвсем без никаква смяна, само че няма да има услуги до Испания, Италия и Швейцария.

Служители на компании за събиране на боклуци, някои служащи в енергийния бранш и чиновници на самолетната компания Air France също ще излязат на митинг във вторник - най-голямата вълна в промишлеността от май 2017 година, когато Еманюел Макрон пое ръководството на страната.

Стачката на железничарите ще продължи до 28 юни. Тя се преглежда и като най-голямото предизвикателство за Макрон, който се пробва да реформира бизнеса и стопанската система.

Според синдикатите президентът има намерение да " унищожи публичния железопътен превоз посредством чист идеологически догматизъм ". Тя считат, че измененията няма да оказват помощ за разрешаване на казуса с дълга.

Air France ще обслужва 75% от полетите във вторник, защото личният състав желае 6% нарастване на заплатите. Това ще е четвъртата стачка за месец. Протестът не е обвързван с промените на Макрон. /money.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР