Франция се възмути от случилото се по улиците на Марсилия

...
Франция се възмути от случилото се по улиците на Марсилия
Коментари Харесай

Във Франция зоват: Марсилия да изхвърчи от елита

Франция се възмути от случилото се по улиците на Марсилия преди мача в неделя вечер против Лион.

Всъщност, дербито не се изигра, то бе анулирано след намесата на полицията.

Фенове на домакините нападнаха рейсове с агитката на гостите, само че и с тима. Треньорът на Лион Фабио Гросо бе сниман от в. „ Екип “ оцапан с кръв, с рани по лицето от стъклата посипали се върху него след офанзивата.

„ Фабио е съществено засегнат след случая и остава под лекарско наблюдаване. Той е ударен непосредствено с камък, а и стъкла са нарязали лицето му “, заяви клубът му.

И добави, че помощникът му Рафаеле Лонго също е ударен с предмет, влетял през прозореца на рейса.

Клубът Олимпик Марсилия осъди остро случаите, само че това се случва прекомерно постоянно в южния град, където изстъпленията на почитателите са по-скоро норма, а не изключение.

„ Отвращение и позор “, написа „ Екип “ на първата си страница при фотографията на Гросо (корицата на изданието вижте в главната илюстрация горе и долу).

Вестникът, който има сериозна известност в страната, желае най-строго допустимо наказване за Марсилия – изхвърляне от елита. И не е самичък в това мнение.

Спортният министър Амелия Уде-Кастера разгласи, че арестите са седем, а полицията е предотвратила още по-тежки произшествия на стадиона, където към този момент е имало доста почитатели в очакване на старта на мача.

Тези на гостите, научили за случаите извън, са отправили расистки обиди към марсилските последователи и са атакувани с факли и предмети.
Лион също желае наказване, а и ще иде на съд поради случилото се.

„ Такива неща се случват всяка година в Марсилия. Призоваваме управляващите да вземат съществени ограничения, преди да е станало нещо с още по-трагичен край “, написа клубът в обществените мрежи.

„ Бесен съм – сподели президентът на клуба Джон Текстор в телевизионно изявление. – Говорих с Фабио, той е в потрес. Играчите ни и почитателите ни отидоха там за мач, не за война.

Гросо е ударен доста тежко, първо от камък, а след това и от бирена бутилка. Стъклата са нарязали лицето му. Просто не се съдържам в кожата си от яд. “

Неговият сътрудник от Марсилия – президентът Пабло Лонгория, също разяснява обстановката пред телевизионните камери:

„ Това е неприемливо. Първата ми мисъл е за Гросо, който познавам добре и почитам доста. Нямам думи да му кажа какъв брой скърбя за случилото се. Шепа идиоти скапаха празника на 65 000 почитатели, които чакаха мача. “

Журналистът Жулиен Лоран написа в обществените мрежи, че това е „ непоносим облик на френския футбол, който дълго няма да бъде заличен от съзнанието на света “, визирайки фотографията на Гросо.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР