Франция се обявява за пряк диалог между ЕС и Русия

...
Франция се обявява за пряк диалог между ЕС и Русия
Коментари Харесай

Франция иска диалог между ЕС и Русия

Франция се афишира за директен разговор сред Европейски Съюз и Русия по отношение на архитектурата на сигурността в Европа. Това съобщи през днешния ден френският държавен секретар по европейските въпроси Клеман Бон, съобщи Франс прес.

" Трябва като Европейски съюз да имаме оферти, проведен, постоянен разговор с Русия, оставайки твърди ", сподели той пред публицисти.

По думите му съветският президент Владимир Путин избира разговора със Съединени американски щати, тъй като това " припомня времената на Студената война и конфликта сред свръхсилите ", а евентуално му дава и опция " да раздели " европейците.

" Трябва да останем единни като хора от Запада, да присъстваме в качеството на европейци. Прави ли задоволително Европейският съюз? Днес евентуално не ", сподели държавният секретар.

Френският президент Еманюел Макрон прикани в сряда пред европейските депутати за разговор сред Европейски Съюз и Русия на тематика " нов ред за сигурност в Европа ". " Трябва да го изградим сред нас европейците, след това да го споделим със съдружниците си от НАТО, по-късно да го предложим за договаряния на Русия ", сподели той.

" Ще е неточност да търсим метод да играем един против различен ", добави Бон. " Разделението ще е най-хубавият подарък, който може да бъде изработен на Русия ", уточни той.

В момента Париж и Берлин се пробват " да задействат отначало " посредничеството си сред Русия и Украйна в границите на " нормандския формат ", посочи Клеман Бон. Той загатна, без да добави детайлности, за " начинания " и за нова среща сред Еманюел Макрон и Владимир Путин " в околните дни ".

Според френския секретар по европейските въпроси е безразсъдно да се приказва за " тракане на (руски) ботуши " в Украйна, защото още не са изчерпани дипломатическите средства.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР