Франция се готви за десети ден на протестите срещу непопулярната

...
Франция се готви за десети ден на протестите срещу непопулярната
Коментари Харесай

Франция се готви за нови ожесточени протести срещу пенсионната реформа

Франция се готви за десети ден на митингите против непопулярната пенсионна промяна, само че няма признаци държавното управление на президента Еманюел Макрон да се готви да отстъпи, оповестяват " Франс прес " и ДПА, представени от Българска телеграфна агенция.

Обстановката се утежнява в допълнение от насилието, до момента в който държавното управление се пробва да успокои пристрастеностите, към този момент на вятъра.
Противопоставянето на, емблематична за втория мандат на Еманюел Макрон, с която възрастта за пенсиониране се покачва от 62 на 64 години, стана по-радикално, откакто държавното управление одобри текста в Народното събрание, като пое риска да се изложи на два вота на съмнение на 20 март. Оттогава насам са белязани от възходящо принуждение, като доста служители на реда, жандармеристи и протестиращи бяха ранени. Опожарени бяха и доста публични здания.

Вчера вътрешният министър Жерал Дарманен разгласи, че през днешния ден ще се организира " невиждана интервенция по сигурността " с присъединяване на " 13 000 служители на реда и жандармеристи, в това число 5500 в Париж ". В същото време от дни не престават блокадите и митингите, които смущават доставките на гориво в някои френски райони, както и някои пътища или логистични хранилища. Движението на влаковете ще бъде мощно нарушено през днешния ден.

Вчера над 15% от бензиностанциите във Франция нямаха бензин или дизел, като дефицитът беше още по-силно изразен в западната част на страната.

 Пенсиите във Франция и по света - има ли за какво да се оплакват французите Пенсиите във Франция и по света - има ли за какво да се оплакват французите

към момента загрозяват Париж след повече от 20 дни стачка на служащите в бранша на сметосъбирането. Вечер групи протестиращи употребяват боклуците за гориво. След полицейско разпореждане службата по непорочност на френската столица изпрати 421 боклукчийски коли през уикенда и 158 през вчерашния ден, двойно повече от нормалното. В допълнение, 50 специфични машини разчистваха боклуците от блокираните улици.

Според градските управляващи в неделя неприбраният отпадък е бил 7828 тона, спад по отношение на 9800 тона в събота.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР