Франция се готви да създаде национална агенция за борба срещу

...
Франция се готви да създаде национална агенция за борба срещу
Коментари Харесай

Франция създава агенция за борба срещу информационните манипулации

Франция се готви да сътвори национална организация за битка против операцията на информация от чужбина, целяща да дестабилизира страната, разгласи генералният секретар по защитата и националната сигурност Стефан Буйон, представен от Франс прес.

Очаква се службата, която ще бъде прикрепена към секретариата по защитата и националната сигурност, да стартира работа през септември и да има до 60 чиновници, които ще работят с открити източници, посочи той пред парламентарната комисия по защита.

Целта на организацията " не е да поправя или да възвръща истината, а да успее да открие офанзивите, които идват от чужбина " и да ги дефинира. Това ще може да разреши на политици, дипломати, представители на медиите или съда да установяват да вземем за пример, че " от 400 000 туита, споделящи тази или онази информация, 200 000 идват от фабрика за ботове в район отвън нашата страна, или че съответен спор идва от фабрика за тролове ", акцентира Буйон.

" Не става дума за събиране на разследваща информация, това, което ни интересува, е това, което е на път да стане пандемия в информативен проект " и дали то произлиза от непозната страна или организация, опитващи се да дестабилизират френската страна, добави генералният секретар.

Целта е оптимално бърза реакция и опция за взимане на ограничения, съобщи той. Няколко планувани за идните месеци избори ще бъдат обект на изключително внимание, като общите избори в Германия в края на септември. Самата Франция се приготвя за провеждането на президентски избори следващата година. Има документирани опити за интервенция в предходни френски избори, напомня Агенция Франс Прес.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР