Франция реагира гневно на британския призив да приема обратно мигранти,

...
Франция реагира гневно на британския призив да приема обратно мигранти,
Коментари Харесай

Френски рибари блокираха Ламанша

Франция реагира яростно на английския апел да приема назад мигранти, достигнали до Острова. Париж отдръпна поканата си към английския вътрешен министър Прити Пател за присъединяване на интернационална среща в неделя в Кале. Разговорите с присъединяване на Европейската комисия са отдадени на ограничения след трагичната крах на 27 мигранти в Ламанша. Ескалира и напрежението сред Лондон и Париж по риболовните лицензи. Френски риболовци блокираха предупредително пристанища и трафика на артикули през Евротунела.

В гневна реакция френският президент Макрон разгласи за " несериозно " настояването на английския министър председател Джонсън в Туитър за връщане на мигранти на континента. Елисейският замък упрекна Борис Джонсън, че обществено заема разнообразни позиции от изразените уединено пред френския държавен глава.

" Даунинг стрийт " изложи в Туитър пет стъпки срущу нови нещастия в Ламанша като общи сухопътни и морски патрули, инсталилане на датчици и радари и съглашение за реадмисия.

Изненадан съм от несериозни способи. Не поддържаме връзка като водачи по тези въпроси посредством Туитър и с открити писма. Ние не сме хора, които бият паника, хайде хайде. Така че, министрите ще работят съществено за решение на сериозен проблем със съществени хора, сподели Еманюел Макрон, президент на Франция.

" Даунинг стрийт " съобщи, че приема мигрантския въпрос извънредно съществено и прикани Париж да възобнови поканата си за неделя. Тогава в Кале Белгия, Франция, Нидерландия, Германия и Европейската комисия ще разискват ограничения против трафика на хора.

Френско-британските връзки се обтягат в допълнение и от риболовните разногласия след Брекзит.

Френски риболовци през днешния ден блокираха за час и половина пристанището на Кале и товарния трафик през Евротунела под Ламанша. Недоволството е против отводите на Лондон и остров Джърси да издават задоволително лицензи за улов в английски териториални води.

Показваме на английската страна, че като риболовци сме единни. Не желаеме война, желаеме да живеем дружно, съобщи Паскал Льоклерк, браншови водач.

Британската страна се оправдава с подавани неизрядни документи. Френските риболовци заплашват с нови дейности, в това число против английския импорт.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР