Франция продължава до последно усилията за избягване на мащабен военен

...
Франция продължава до последно усилията за избягване на мащабен военен
Коментари Харесай

Макрон продължава разговорите с Путин за избягване на военен конфликт в Украйна

Франция продължава до последно напъните за отбягване на огромен боен спор в Украйна. Президентът Макрон беседва поредно по телефона с съветския държавен глава Путин и президента на Украйна Зеленски.

След близо два часа диалог президентите на Франция и Русия са изразили единодушие да опитат да реализират преустановяване на огъня в Източна Украйна - това оповестява Елисейският замък.

Двете страни са подготвени за привикване " в идващите часове " на среща на тристранната контактна група (Русия, Украйна и Организацията за сигурност и съдействие в Европа). Те са подготвени и за нови договаряния във формата на " нормандската четворка " въз основата на последните оферти на Украйна, се споделя още в известието. В идващите дни би трябвало да се състои и среща на външните министри на Русия и Франция. Тези дипломатически старания би трябвало да доведат, " в случай че изискванията го разрешат, до нова среща на високо ниво за мира и сигурността на Европа " - гласи официалното съобщение.

След диалога с Макрон украинският президент Зеленски прикани за неотложно преустановяване на огъня в Източна Украйна, до момента в който съгласно Кремъл съветският президент Путин е настоял НАТО и Съединени американски щати да вземат съществено условията на Москва по отношение на сигурността.

Френският президент е изразил подготвеност за нова среща с Путин в Москва.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР