Франция призовава за разследване на смъртта на 32-годишния френския журналист

...
Франция призовава за разследване на смъртта на 32-годишния френския журналист
Коментари Харесай

Франция иска разследване убийството на френския журналист в Украйна

Франция приканва за следствие на гибелта на 32-годишния френския публицист Фредерик Льоклер-Емхоф, който беше погубен по време на репортаж за войната в Украйна, заяви Fox News.

" Франция изисква следствие да се организира допустимо най-скоро и при бистрота по отношение на събитията на тази драма ", сподели в изказване външният министър Катрин Колона.

Колона, която беше в Украйна в понеделник, сподели, че е разговаряла с губернатора на Луганск и е помолила украинския президент Володимир Зеленски за следствие.
 Кулеба: Предоставянето оръжие на Украйна нe въвлича други страни във война
Кулеба: Предоставянето оръжие на Украйна нe въвлича други страни във война

Нищо няма да ви въвлече във войната, до момента в който вашите бойци не стартират да се бият за нас, настоя външният министър

Репортерът на BFM TV беше погубен, до момента в който отразява украинска евакуационна интервенция, съгласно френската новинарска телевизия, за която е работил.

Това е станало покрай, който е яростно оспорван от съветски и украински сили. Работил е шест години за френския ефирен канал.

Губернаторът на Луганска област на Украйна Сергей Хайдай сподели, че напъните за евакуация са прекъснати след стачката.
 Френски публицист е погубен в Луганска област
Френски публицист е погубен в Луганска област

Той е отразявал евакуация на мирни поданици

Според Зеленски Льоклер-Емхоф

В своето вечерно видео послание Зеленски сервира своите " откровени съболезнования на сътрудниците и фамилията на Фредерик ".

Френският президент Еманюел Макрон написа в " Туитър ", че журналистът е бил в Украйна, с цел да " покаже действителността на войната ".

" На тези, които извършват тази сложна задача за информиране в театрите на интервенциите, бих желал да потвърдя безусловната поддръжка на Франция. ", сподели Макрон.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР