Франция призовава Русия да проведе задълбочено разследване за изясняване на

...
Франция призовава Русия да проведе задълбочено разследване за изясняване на
Коментари Харесай

Франция призовава за щателно разследване на инцидента с Навални

Франция приканва Русия да организира задълбочено следствие за изясняване на случая с Алексей Навални. Това бе обявено от Елисейския замък след телефонен диалог сред френския президент Еманюел Макрон и съветския му сътрудник Владимир Путин, предава организация Фокус.
" Президентът на републиката изрази дълбока угриженост във връзка с незаконното действие против ", съобщи президентската администрация. " Той акцентира, че в този момент е извънредно значимо да се хвърли светлина неотложно върху събитията на този опит и да се открият отговорните. "
 Франция с рекорден брой инфектирани с ковид за ден Франция с рекорден брой инфектирани с ковид за ден
Франция записва връх на новозаразени с ковид от началото на пандемията. За последното денонощие са открити 9 843 случая,...
Според Макрон, „ Въз основа на личните си проучвания Франция споделя заключенията на редица европейски сътрудници във връзка с обстоятелствата за отравяне с използването на веществото „ Новичок “ в нарушаване на интернационалните правила за потреблението на химическо оръжие “. Париж, както бе маркирано в Елисейския замък, „ показва цялостна взаимност с Германия по отношение на нужните стъпки и изводи от тази обстановка “.
„ Необходимо е Русия да обясни обстановката посредством задълбочено и транспарантно следствие “, сподели Макрон.
Макрон също акцентира смисъла на политическото споразумяване на обстановката в Беларус без външна интервенция.
„ Що се отнася до обстановката в Беларус, президентът на Френската република още веднъж акцентира нуждата от политическо решение, което да отговори на дълбоките желания на белоруския народ, без външна интервенция “, съобщи администрацията на Макрон.
 Над 6 500 инфектирани с ковид за ден във Франция Над 6 500 инфектирани с ковид за ден във Франция
Франция записва 6 544 нови случая на заразяване с COVID-19 през последните 24 часа. Така общият брой инфектирани в страната доближи 33...
По време на диалог с Путин Макрон също дефинира уговорките за преустановяване на огъня в Донбас, признати от страните в спора като " забележителен прогрес ".
" Що се отнася до обстановката в Украйна, президентът на републиката акцентира, че уговорките за преустановяване на огъня, поети от страните на 27 юли, съставляват забележителен прогрес ", съобщи администрацията на Макрон. По негово мнение „ в този момент на тази основа е належащо да се приложат ограниченията, планувани от участниците в срещата на върха в Париж “, която се организира през декември 2019 г.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР