Франция призова за въвеждане на таван на доставките на природен

...
Франция призова за въвеждане на таван на доставките на природен
Коментари Харесай

Politico: ЕК обмисля ограничаване на цената на руския газ

Франция прикани за въвеждане на таван на доставките на природен газ от Русия, заяви Politico. Документ, създаден от Европейската комисия (ЕК), който още не е разгласен публично, планува да бъде подложен " таван " на цената на газа по тръбопроводи от Русия, на равнище от 50 евро за 1 MWh. В същото време самата Европейска комисия назовава сходна мярка " рискована ". Инициативата, съгласно белгийското издание, ще бъде разисквана от представители на страните от Европейския съюз (ЕС) през днешния ден.

Вчера цената на фючърсите за газ за октомври на газовия хъб TTF в Нидерландия беше 220 евро за MWh. Това значи, че препоръчаното равнище на цената на газа " е по-малко от една пета от настоящата спотова цена ". В документа, по данни на изданието, се съдържа предупреждание, че този ход би бил " опасен " и " Европейски Съюз би трябвало да бъде подготвен, че Русия може неотложно да спре всички доставки на газ ", с цел да " отмъсти ".

Politico написа, че Испания обмисля предлагането, а Германия също е " заела по-предпазлива позиция ". Говорител на немското Министерство на стопанската система разяснява, че Берлин желае да сътвори национална експертна комисия, която да изследва " най-разумния метод " за ограничение на цените на газа. Politico написа, че сходен ход " би забавил всевъзможни бързи ограничения по въпроса в целия Европейски Съюз ".

Лорънс Буун от Министерството на външните работи на Франция счита, че посочените ограничавания могат да бъдат въведени за 6 месеца и, в случай че е належащо, удължени с още 6 месеца. В същото време Буун отбелязва, че сходни ограничения ще бъдат ефикасни, единствено в случай че всички страни от Европейски Съюз са съгласни с тях.
 Слагат
Слагат " таван " на цените на съветския нефт?

Каква ще е реакцията на Русия
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР