Франция предложи държавите членки на Европейския съюз, които подкрепят създаването

...
Франция предложи държавите членки на Европейския съюз, които подкрепят създаването
Коментари Харесай

Франция предлага доброволен съюз на капиталовите пазари на ЕС

Франция предложи страните членки на Европейския съюз, които поддържат основаването на Съюз на финансовите пазари, в началото да се оправят сами, с цел да ускорят плана, който се проточи към този момент десетилетие, оповестява " Ройтерс ".

Преди среща на финансовите министри на Европейски Съюз в белгийския град Гент, френският министър на финансите Бруно льо Мер съобщи, че Съюза на финансовите пазари е от решаващо значение за активизирането на частни пари за вложенията, нужни в региона на изкуствения разсъдък и прехода към неутрална стопанска система във връзка с климата.

Франция и Германия пресмятат, че зелената и цифровата промяна на европейската стопанска система изисква към 500 милиарда евро в допълнение частно финансиране всяка година - средства, които могат да бъдат обезпечени единствено в случай че е по-лесно да се влага в мощно фрагментираните европейски финансови пазари.

Напредъкът е муден, тъй като е мъчно да се откри общ знаменател измежду многото разнообразни финансови системи и правни култури в 27-те страни в Европейски Съюз, разясняват чиновници.

" Опитвам се повече от шест години да изградя съюз на финансовите пазари. Заключението ми е, че започването с всички 27 страни членки не е начало ", уточни Льо Мер.

" Искаме да стартираме през днешния ден в Гент съюз на финансовите пазари на доброволна основа. Ако първоначално имаме 3-4 страни, които се причислят към тази самодейност, това ще бъде добра основа ", добави той.

Очакваше се финансовите министри на Европейски Съюз да излязат с изказване за нуждата от ускорение на работата по въпроса за Съюз на финансовите пазари и да го трансфорат в приоритет за идната Европейска комисия, която ще встъпи в служба в края на годината.

Льо Мер обаче счита, че това не е задоволително.

" Днешното изказване не е задоволително. И ми омръзна от полемики. Омръзна ми от празни изказвания. Наистина ли мислите, че Китай и Съединените щати ще бъдат впечатлени от нашите изказвания? Имаме потребност от решения ", настоя той.

Проектът " Съюз на финансовите пазари ", стартиран през 2014 година, има за цел да улесни частния капитал да влага през границите в Европейски Съюз посредством уеднаквяване на националните правила по отношение на несъстоятелността, проспектите, данъчното облагане на финансовите облаги, особеното данъчно отнасяне на дълга и личния капитал.

Льо Мер съобщи, че самодейността, която желае да стартира от през днешния ден, ще включва непринудено покоряване на единния контрол на Европейски Съюз на банки, фондови тържища и ръководство на активи, присъединяване в основаването на европейски пестелив артикул, чиито детайлности следва да бъдат решени, както и непринудено присъединяване в същите правила за секюритизация..

Германският министър на финансите Кристиан Линднер също изрази вяра за по-бърз прогрес, само че въпреки всичко настоя всички 27 страни от Европейски Съюз да вземат участие.

" Възможни са двустранни начинания или такива в по-тесен кръг - това не е изключено, само че задачата би трябвало да е всички да вървим напред дружно ", акцентира Линднер.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР