Франция повтори призива си за бързо формиране на правителство и

...
Франция повтори призива си за бързо формиране на правителство и
Коментари Харесай

Франция предупреди за риск от разпадане на Ливан

Франция повтори апела си за бързо образуване на държавно управление и приемане на "спешни промени " в Ливан, като предизвести, че в противоположен случай страната може да се разпадне, съобщи Франс прес.
Днес има риск Ливан да изчезне, тъй че тези ограничения би трябвало да бъдат взети, съобщи френският министър на външните работи Жан-Ив Льо Дриан по радио Ер Те Ел.
След като президентът на Франция Еманюел Макрон посети Бейрут на 6 август - два дни след страховитата детонация, опустошила ливанската столица - Льо Дриан акцентира, че тези ограничения не може да бъдат подхванати от актуалната политическа класа, отхвърляна от ливанците.
Те поддържат връзка между тях, с цел да реализиран консенсус за безучастие. Това повече не е допустимо и го споделяме изрично, означи Льо Дриан.
Френският външен министър посочи, че президентът Макрон е споделил същото при визитата си на 6 август и ще го повтори при идната си аудиенция в Ливан във вторник.
Ливанският министър председател Хасан Диаб и държавното управление му подадоха оставка на фона на рецензиите за всеобща небрежност след гърмежа в пристанището на Бейрут на няколко хиляди тона амониев нитрат, лишил живота на към 180 души и сринал цели квартали на столицата.
Повече от две седмици след оставката на кабинета, президентът Мишел Аун още не е определил дата за парламентарни съвещания, след които би трябвало да бъде назначен нов министър-председател, в изискванията на разлики сред обичайните партии, които управляват законодателния орган
Ливан е на ръба на пропастта. Половината от популацията живее под прага на бедността, младите са комплицирани, безработицата е ужасяваща, а инфлацията е смайваща, съобщи Льо Дриан.
Според него би трябвало да бъде образувано държавно управление, което да има за цел бързо реализиране на промени всъщност. В противоположен случай интернационалната общественост няма да помогне на Ливан, предизвести френският външен министър.
Той акцентира, че няма да бъде подписан празен чек за държавно управление, което не прокара нужните промени, най-много в комуналните услуги и банковата сфера.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР