Франция посреща Нидерландия тази вечер от 21,45 часа на Стад

...
Франция посреща Нидерландия тази вечер от 21,45 часа на Стад
Коментари Харесай

Франция излиза за мъст срещу Нидерландия в дебюта на Мбапе като капитан

Франция посреща Нидерландия довечера от 21,45 часа на " Стад дьо Франс " в дуел от група В на квалификациите за Евро 2024.

Двубоят е чакан с голям интерес, защото Килиан Мбапе ще изведе за първи път в кариерата си " петлите " с капитанската лента.
 Мбапе: Казах на Гризман, че ще вървим ръка за ръка
Мбапе: Казах на Гризман, че ще вървим ръка за ръка

Не съм му началник, споделя той

Това става шест години след дебюта му за Франция при гостуването на Люксембург в международна подготовка. Мбапе наследява лентата от вратаря Уго Лорис, който се отдръпна от националния тим. Решението 24-годишният нападател да я получи е на селекционера Дидие Дешан. Очакванията бяха, че Антоан Гризман или Оливие Жиру ще поемат щафетата, защото са с максимален стаж, само че това не се случи.
 Мбапе привика Гризман на диалог за капитанската лента: Можеш да си водач и без нея!
Мбапе привика Гризман на диалог за капитанската лента: Можеш да си водач и без нея!

Заровиха ли томахавките?

Дешан няма да разчита на голям брой от нормалните титуляри, само че и без тях Франция разполага със мощен състав. Очаква се най-малко трима дебютанти да намерят място на терена. Това са вратарят Брайс Самба, бранителят Жан-Клер Тодибо и халфът Жефрен Тюрам.

" Да си събуя ли обувките "? Мбапе описа по какъв начин се е качил в колата на Зидан на 14 години

Вижте любопитния роман на Мбапе

Колегата му Роналд Куман също има кадрови проблеми, откакто петима от листата му отпаднаха заради вирусно заболяване. Това са асове като Матайс де Лихт и Коди Гакпо, както и Свен Ботман, Джоу Верман и Барт Вербруген.

На тяхно място Куман, който ще направи още един дебют отпред на Нидерландия, повика единствено трима играчи. За последно двата отбора играха през 2018 година, когато " лалетата " спеелиха с 2:0 и през днешния ден " петлите " ще се опитат да отмъстят.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР