Франция подкрепя визията, че ако някой ще влезе в ЕС

...
Франция подкрепя визията, че ако някой ще влезе в ЕС
Коментари Харесай

Радан Кънев: Франция иска Сърбия да влезе в ЕС преди С. Македония! Трябва да живеем без граници с макетата

Франция поддържа визията, че в случай че някой ще влезе в Европейски Съюз това би трябвало да е първо Сърбия. Това съобщи евродепутатът от " Демократична България " Радан Кънев пред бТВ. Така той разяснява отводът на Еманюел Макрон да поддържа начало на договаряния сред Европейски Съюз и Северна Македония и Албания.

Кънев изясни, че позицията на Франция не е изненада. " Специфичният народен нарцисизъм на Франция и господин Макрон мощно се разминава с българските национални ползи ", каза Кънев.

Той посочи, че не би трябвало да се позволява нападателно турско, китайско и съветско навлизане в района.

" За нас българите това е стратегически народен интерес. Да живеем без граници с македонците е битка от доста дълго време, за която и от двете срани на границата стотици хиляди хора са си дали живота. Тези хора са умрели за бъдещето, те не са умрели за предишното. Не одобрявам позицията на българското държавно управление, то навлезе в исторически популизъм. Не би трябвало слизаме на равнището на антибългарите в Скопие. Трябва да има националнно единение и в България, и в Македония по въпроса по какъв начин да преодолеем раните ", каза Кънев.

Според него сега македонска нация съществува по този начин, както има австрийска нация. " Ситуацията е на едно доста неприятно отсрочване. Но то трябва да срещне отпор. В България няма единна позиция да подкрепим националняи си интерес. Франция в тази ситуация е една, би трябвало да се съобрази с общия интерес на останалите 26 ", каза Кънев.

Според него огромният проблем на Европа е, че тя не излъчва единни сигнали. Кънев счита, че турската стопанска система няма да издържи и една седмица без митническия същз с Европейски Съюз. Според него диктатурата на Ердоган е на " глинени крайници " и той злупотребява с неналичието на единение в Европа.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР