Франция планира да затвори посолството си в Нигер за неопределен

...
Франция планира да затвори посолството си в Нигер за неопределен
Коментари Харесай

Франция планира да закрие посолството на Нигер

Франция възнамерява да затвори посолството си в Нигер за неустановен интервал от време, защото не може да извършва дипломатически задания заради рестриктивните мерки, наложени от ръководещата хунта, излиза наяве от писмо на френското посолство до чиновниците му в Нигер с дата вторник, което е забелязано от " Ройтерс ".

Отношенията сред Нигер и Франция, някогашен колониален държател, се утежниха, откакто армейски офицери смъкнаха президента Мохамед Базум и завзеха властта с прелом през юли.

Следвайки тактиката на хунтите в прилежащите Мали и Буркина Фасо, те подредиха на полицията да изгони посланика на Франция Силвен Ите и приканиха за овакантяване на френските войски от територията на страната.

Първоначално Франция подцени заповедта, само че месец по-късно президентът Еманюел Макрон разгласи, че посланикът ще се върне в Париж, а френските войски ще изоставен .

Според документа, споделен в обществените медии, нигерийските управляващи не са дали отговор позитивно на настояването на посолството да работи при естествени условия след преврата.
 Нигер скапе военното партньорство с Европейски Съюз
Нигер скапе военното партньорство с Европейски Съюз

Важно решение за Африка

Френски чиновници не потвърдиха или отхвърлиха истинността на документа, когато Ройтерс се свърза с тях.

Те обаче обявиха, че обстановката в посолството се е усложнила от лятото насам, като рестриктивните мерки от ден на ден затрудняват реализирането на активността му.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР