Франция отричаше перспективата за руско нахлуване в Украйна, заяви бившият

...
Франция отричаше перспективата за руско нахлуване в Украйна, заяви бившият
Коментари Харесай

Борис Джонсън: Германия предпочиташе бързо поражение на Украйна

Франция " отхвърляше " вероятността за съветско навлизане в Украйна, съобщи някогашният английски министър-председател Борис Джонсън пред Си Ен Ен. Той също по този начин упрекна немското държавно управление, че в началото е предпочитало бърз украински боен погром пред дълъг спор.

Джонсън разкри, че настройките на западните страни са се различавали доста преди Москва да стартира нашествието си в Украйна на 24 февруари.

" Това нещо беше голям потрес... можехме да забележим по какъв начин се струпват съветските батальонни тактически групи, само че другите страни имаха доста разнообразни гледни точки ", сподели Джонсън.

" Германското мнение на един стадий беше, че в случай че това се случи, което би било злополука, то тогава би било по-добре цялото нещо да завърши бързо и Украйна да рухне ", твърди Джонсън. Той съобщи, че зад немската позиция стоят " всевъзможни рационални стопански аргументи ".

" Не можех да поддържа това, смятах, че това е пагубен метод да се огледа на нещата. Но мога да схвана за какво са мислили и чувствали по този начин ", добави Джонсън.

" Не се съмнявайте, че французите отричаха до последния миг ", сподели още Джонсън.

БГНЕС напомня, че френският президент Еманюел Макрон застана отпред на напъните на Европа да разубеди Владимир Путин да нахлуе в Украйна. Той даже го посети в Кремъл единствено няколко седмици преди съветският президент да подреди на войските си да нахлуят в страната.

През март на началника на френското военно разузнаване военачалник Ерик Видауд беше подредено да се отдръпна от поста си поради това, че " не е съумял да планува " съветското навлизане в Украйна, твърди Си Ен Ен, цитирайки боен източник от Франция.

Джонсън разкритикува и първичната реакция на Италия на опасността от инвазия. По това време ръководеното от Марио Драги държавно управление " на един стадий просто сподели, че няма да може да поддържа позицията, която ние заемаме ", поради " голямата " им взаимозависимост от съветските въглеводороди, съобщи Джонсън.

Джонсън посочи, че отношението в Европа бързо се е трансформирало, когато Русия нахлу в Украйна.

" Това, което се случи, беше, че всички - германци, французи, италианци, всички, Джо Байдън - видяха, че просто няма различен избор. Защото не можеше да се договаря с този човек (Путин). Това е основният миг ", сподели Борис Джонсън.

Джонсън съобщи, че Зеленски е бил " извънреден " в своето управление. " Той е доста самоуверен човек. Мисля, че историята на този спор щеше да бъде изцяло, изцяло друга, в случай че той не беше там. "

Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР