Франция отнесе с 14:0 Гибралтар в мач от група В

...
Франция отнесе с 14:0 Гибралтар в мач от група В
Коментари Харесай

Франция вкара 14 гола за историческа победа

Франция отнесе с 14:0 Гибралтар в мач от група В на квалификациите за в Ница. Това е най-голямата победа в историята на отбора. Досега върхът беше 10:0 над Азербайджан от 1995 година

Тимът на Дидие Дешан означи по седем гола във всяко полувреме. Итън Сантос си вкара автогол в 3-ата минута за 1:0, а Тюрам беше прецизен в 4-ата. В 16-ата минута Уарен Заир-Емери означи дебютния си гол за 3:0. На 17 години, 8 месеца и 11 дни. Малко по-късно Гибралтар остана с 10 души след червен картон на каръка Сантос.

До края на първото полувреме Килиан Мбапе от дузпа, Жонатан Клос, Кингсли Коман и Юсуф Фофана означиха за 7:0.

През второто полувреме Адриен Рабио (63′), Коман, Усман Дембеле вкараха нови голове за Франция. Мбапе оформи хеттрика си с още две попадения, а Оливие Жиру добави още два за крайното 14:0. Франция насочи 39 удара към вратата, Гибралтар – 0.

В другия мач от групата Нидерландия победи с 1:0 Ирландия и си обезпечи класиране на Евро 2024. Ваут Вергхорст вкара победното попадение.

В група I Румъния победи с 2:1 Израел и също си обезпечи място на европейското. В различен мач Швейцария и Косово приключиха 1:1. В класирането Румъния е отпред с 19 точки, пред Швейцария със 17.

Хърватия взе значима победа в група D – 2:0 против Латвия като посетител и измести Уелс от второто място в класирането. По-рано през днешния ден Уелс приключи 1:1 с Армения.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР