Франция отмени среща на министъра си на въоръжените сили Флоранс

...
Франция отмени среща на министъра си на въоръжените сили Флоранс
Коментари Харесай

Скандалът с подводниците провали среща на военните министри на Франция и Великобритания

Франция анулира среща на министъра си на въоръжените сили Флоранс Парли с английския му сътрудник Бен Уолъс поради абсурда с подводниците, потвърдиха както " Франс прес ", по този начин и " Гардиън ".

Срещата сред ръководителите на военните ведомства на двете страни трябваше да се организира идната седмица в Лондон.

Тя обаче е анулирана била заради зародилото напрежение сред Лондон и Париж, подбудено от решението на Австралия да се откаже от в интерес на взаимен план със Съединени американски щати и Обединеното кралство.

Предвиждаше се също министрите да участват на съвещание на Френско-британския съвет - самостоятелна организация, основана през 1972 година за подсилване на връзките сред двете страни. По информация на съпредседателя на Съвета Питър Рикетс обаче това съвещание също няма да се състои.
 Борис Джонсън: Има гореща обич сред Англия и Франция
Борис Джонсън: Има гореща обич сред Англия и Франция

Позиция на английския министър председател

На 15 септември Австралия, Англия и Съединени американски щати оповестиха ново партньорство за сигурност - AUKUS. Като част от съглашението Австралия има намерение да построи най-малко осем нуклеарни подводници благодарение на американски и английски технологии, първата от които ще постъпи на въоръжение през 2036 година Австралийските въоръжени сили пък ще бъдат преоборудвани с американски крилати ракети.

По тази причина Канбера наруши в историята си - с Франция, която от своя страна дефинира това решение като " удар с нож в гърба ".
 Франция отзова посланиците си от Съединени американски щати и Австралия
Франция отзова посланиците си от Съединени американски щати и Австралия

Заради отхвърли на Австралия от контракта за френски подводници…
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР