Франция отмени кръг от надпреварата във Формула 1, който бе

...
Франция отмени кръг от надпреварата във Формула 1, който бе
Коментари Харесай

След Монако и Франция отмени кръг от надпреварата във Формула 1

Франция анулира кръг от конкуренцията във Формула 1, който бе плануван за 26-28 юни тази година. Причината е пандемията от ковид, оповестиха уредниците на надпреварата.

Френският президент Еманюел Макрон удължи доникъде на юли ограниченията за попречване на разпространяването на коронавирусна зараза. „ Ние сме в тясна връзка с френския промоутър, следим обстановката с ковид “, сподели Чейс Кери, изпълнителен шеф на Формула 1. „ Отмяната на Гран При на Франция ще разочарова нашите почитатели и цялата общественост на Формула 1, само че ние напълно поддържаме решението на френските управляващи и се надяваме скоро да се върнем към пистата на Пол Рикар ", добави Кери.

Гран при на Монако бе анулиран по-рано заради пандемията на ковид, а стадиите в Австралия, Бахрейн, Виетнам, Канада, Китай, Холандия, Испания, Азербайджан и Канада бяха отсрочени за неопределен срок. Според графика, идващият стадий би трябвало да се организира в Австрия на 5 юли, а конкуренцията в Русия е планувана за 25-27 септември. Също в понеделник уредниците на английската Гран При (17-19 юли) оповестиха, че възнамеряват да задържат сцената без фенове, в случай че надпреварата не бъде анулирано.

Първият френски Гранд при във Формула 1 се е провел през 1950 година като единствено един път - през 1955 година, е нямало френски стадий. Гран При на Франция трябваше за трета поредна година да се организира на пистата Пол Рикар.

По последна информация броят на умрелите пациенти с ковид във Франция е достигнал 22 856, а общият брой инфектираните е 124 575.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР