Франция откри високопатогенен вирус птичи грип в птицеферма в северната

...
Франция откри високопатогенен вирус птичи грип в птицеферма в северната
Коментари Харесай

Огнище на силно заразен птичи грип притесни Франция

Франция откри високопатогенен вирус птичи грип в птицеферма в северната част на страната, оповестява Reuters.

Властите разясниха, че към момента не са разпознали варианта. Предстои умъртвяване на птиците и стерилизация на фермата, с цел да се предотврати разпространяването на заболяването.

Това е следващото от няколко огнища измежду птицефермите в Европа и Азия през последните седмици и е знак, че вирусът още веднъж се популяризира бързо.

през последния месец измежду домашни птици в стопанства вид " заден двор ", както и при диви птици. Това накара държавното управление да задължи домашните птици да се държат на закрито.
Птичият грип още веднъж набира мощ в Европа
Франция увеличи равнището на предизвестие за птичи грип, откакто във плантация в в района Ардени, покрай границата с Белгия, в северната...

Огромна вълна на птичи грип предходната зима принуди управляващите да унищожат над 3 милиона патици в югозападния район на страната, прочут с производството на пастет от гъши дроб.

Огнищата могат да накарат страните вносителки, изключително тези в Азия, да наложат търговски ограничавания върху птичите артикули.

Също по този начин те провокират паника измежду епидемиолозите, защото вирусът може да се съобщи на хората, изключително до момента в който светът към момента се бори с пандемията от COVID-19.

Птичият грип или инфлуенцата по птиците постоянно се популяризира от мигриращи диви птици.

Още от ЕВРОПА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР