Франция остави в сила забраната за износ на лекарства, използвани

...
Франция остави в сила забраната за износ на лекарства, използвани
Коментари Харесай

Франция остави в сила забраната за износ на лекарства срещу COVID-19

Франция остави в действие възбраната за експорт на медикаменти, употребявани за лекуването на COVID-19. Това демонстрират документи, представени от Ройтерс.
През последния месец редица политици от Европейския съюз приканиха Франция да отстрани рестриктивните мерки, които могат да доведат до недостиг в други страни. Париж освен, че не подвигна възбраната, само че и разшири листата с медикаменти. Новите забрани бяха признати два дни преди виртуалната среща на върха на Евросъюза, на която водачите ще разискват укрепването на финансовата взаимност в съюза в битката против пандемията и запазването на общия пазар, основан на свободното придвижване на артикули.
Европейската комисия изпрати на 7 април писмо до френското държавно управление, призовавайки го да вдигне възбраната върху десетки медикаменти, витално нужни при лекуването на пациенти с ковид, споделиха пред Ройтерс чиновници от Европейски Съюз. Но вместо да се вслуша в тези апели, Париж мощно разшири забранителния лист на медикаментите, демонстрира писмо, забелязано от Ройтерс, изпратено от френския лекарствен регулатор ANSM до фармацевтичните дистрибутори на 21 април.
Сред медикаментите, които дистрибуторите не могат да изнасят от Франция, са болкоуспокоителни, седативи и такива за разпределяне на мускулатурата, както и няколко, които се тестират за допустимо лекуване на ковид, в това число ремдесивир, хидроксихлорокин, лопинавир и ритонавир, сочат описите на ANSM. Ограниченията се отнасят и за инсулин, който е жизненоважен за милиони хора с диабет в цяла Европа, написа 24 часа.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР