Франция обяви днес, че ще забрани пътуванията без важна причина

...
Франция обяви днес, че ще забрани пътуванията без важна причина
Коментари Харесай

Франция забранява пътуванията за и от Великобритания без важна причина

Франция разгласи през днешния ден, че ще забрани пътуванията без значима причина за и от Англия в опит да предотврати бързото разпространяване на " Омикрон " - новия вид на ковид, предава Агенция Франс Прес.

От среднощ в събота, 18 ноември, пътуващите за и от Англия ще би трябвало да показват значима причина за реализирането им, както неимунизираните, по този начин и имунизираните “, разгласи френското държавно управление.

Случаите във Англия на инфектирани с Covid-19 доближиха рекордни равнища в последно време, като там се регистрират и забележителен брой на инфектирани с Омикрон. Очаква се този вид бързо да стане преобладаващ, а това може да сътвори риск за здравните системи за Коледа, когато по традиция се вършат празненства и огромни събирания.

В известието се показва, че хората „ няма да могат да пътуват за туризъм или по професионални аргументи “.

Гражданите на Франция и на Европейски Съюз ще могат обаче да се върнат във Франция от Англия, само че би трябвало да показват негативен тест за Covid-19, изработен до 24 часа преди влизането в страната, и да се подложат на карантина след пресичането на границата, споделя френското държавно управление. Контролът за спазването на карантината се реализира от френските сили за сигурност.

Правителствен представител изясни, че новите ограничения са фрапантни в съпоставяне със настоящия режим. Пристигащите от Англия би трябвало да се записват през мобилно приложение и да се самоизолират на място по техен избор за 7 дни, сподели Габриел Атал.

Той уточни, че карантината може да бъде съкратена до 48 часа, в случай че във Франция бъде изработен тест с отрицателен резултат за Covid-19.

Франция заяви за 65 713 нови Covid случая в сряда, като до момента е удостоверила 240 случая на Омикрон.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР