Франция обяви, че закрива търговското си представителство в Москва заради

...
Франция обяви, че закрива търговското си представителство в Москва заради
Коментари Харесай

Франция закрива търговското си представителство в Русия

Франция разгласи, че закрива комерсиалното си посланичество в Москва поради " забележителното утежняване на изискванията за работа ", осведомиха международните организации.

Решението за закриване на службата " Бизнес Франс ", която има за цел да предизвиква износа и вложенията, влезе в действие от през вчерашния ден (16 юли) след дълъг интервал на договаряния, последвал експулсирането на шефа й от Русия и блокирането на банковите й сметки.

Ръководителят на комерсиалното посланичество бе един от четиримата дипломати, изгонени през март, напомня " Асошиейтед прес ". Това бе част от отговора на съветските управляващи на екпулсирането на съветски дипломати от западни страни поради отравянето на някогашния съветски сътрудник Сергей Скрипал и щерка му Юлия с нервнопаралитичното вещество " Новичок " във Англия.

Агенция " Интерфакс " цитира съветското министерство на външните работи, което показва, че е ненадейно от решението на Париж и твърди, че дипломатическият статут на " Бизнес Франс " е бил лишен. " Това е решение на френската страна. Ние сме за развиване на комерсиалните връзки ", отбелязва ведомството.

Руският президент Владимир Путин съобщи в неделя след срещата с френския държавен глава Еманюел Макрон, че търговията сред двете страни е повишена мощно през първата половина на годината, напомня АП. /БТА
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР