Франция обяви, че военните учения в Източното Средиземноморие заедно с

...
Франция обяви, че военните учения в Източното Средиземноморие заедно с
Коментари Харесай

Франция настоя Турция да спазва международното право в Източното Средиземноморие

Франция разгласи, че военните учения в Източното Средиземноморие дружно с Гърция, Италия и Кипър целят поощряване на спазването на интернационалното право, откакто напрежението се усилва с Турция в района, оповестява " Франс прес ".

Френският министър на защитата Флоранс Парли съобщи в " Туитър ", че три изтребителя " Рафал ", фрегата и хеликоптер ще вземат участие от страна на Франция в ученията, които стартират през днешния ден.

" Източното Средиземноморие се трансформира в зона на напрежение. Спазването на интернационалното право би трябвало да бъде предписание, а не изключение ", настоя тя.

" Нашето обръщение е просто: приоритет за разговор, съдействие и дипломация, тъй че Източното Средиземноморие да стане зона на непоклатимост и ценене на интернационалното право ", посочи още Флоранс Парли.

В явна рецензия към Турция тя добави: " То не би трябвало да бъде площадка за упоритостите на някого - то е споделен актив. "

Откриването на огромни газови залежи във води към Крит и Кипър провокира битка за енергийните благосъстояния и съживи старите съперничества сред членовете на НАТО Гърция и Турция.

Напрежението към този момент е високо сред Франция и Турция поради спора в Либия, където и Париж, и Анкара се упрекнаха взаимно в интервенция.

Срещайки се с кипърския си сътрудник Никос Анастасиадес в Париж предишния месец, френският президент Еманюел Макрон осъди това, което назова " нарушаване " на Турция на суверенитета на Гърция и Кипър.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР