Франция обяви, че следващия уикенд ще започне да доставя на

...
Франция обяви, че следващия уикенд ще започне да доставя на
Коментари Харесай

След седмица: Франция изпраща на Украйна бойни машини

Франция разгласи, че идващия уикенд ще стартира да доставя на Украйна обещаните бронирани бойни машини. Тежката техника от вида AMX-10, от време на време описвани като " леки танкове ", се употребяват за въоръжено разузнаване и офанзиви против противников танкове.

Първите транспортни средства ще бъдат изпратени в Украйна " до края на идната седмица ", сподели министърът на защитата Себастиен Лекорню в неделното издание на вестник „ Льо паризиен ”. Той отхвърли да посочи броя на машините в първата партида с довода, че не желае да дава на Русия никаква " стратегическа информация ".

Според френското министерство на защитата AMX-10 са доста мобилни, " мощно въоръжени " и оферират отбрана против лек огън на пехотата.

Обучението на украинските екипажи на AMX-10 към този момент е „ съвсем приключено “ , сподели Лекорню. Запитан за възможни доставки на изтребители за Украйна, Лекорню сподели, че въпросът „ не е табу “. Но той сподели, че такава военна помощ слага комплицирани " логистични и на практика въпроси ".
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР