Франция не желае да прави отстъпки на Русия и иска

...
Франция не желае да прави отстъпки на Русия и иска
Коментари Харесай

Франция няма да прави отстъпки на Русия

Франция не желае да прави отстъпки на Русия и желае Украйна да завоюва войната против нахлуващите сили на Москва с възобновена териториална целокупност, оповестява организация " Ройтерс ". Това заяви представител на френския президент, до момента в който Париж се стреми да смекчи опасенията си по отношение на позицията си в спора.

Президентът Емануел Макрон беше подложен на критика от Украйна и източноевропейските съдружници след оповестени изявленията предходната събота, в които той сподели, че е жизненоважно да не се " унижава " Русия, с цел да може след края на сраженията да има дипломатическо решение.

" Както сподели президентът, ние желаеме украинска победа. Искаме териториалната целокупност на Украйна да бъде възобновена ", сподели служителят пред кореспонденти, запитан за унизителните мнения на Макрон.

Макрон беседва постоянно с съветския президент Владимир Путин след нашествието на 24 февруари като част от напъните за реализиране на преустановяване на огъня и започване на надеждни договаряния сред Киев и Москва, макар че не е имал осезателен триумф за това.

" Няма дух на отстъпка по отношение на Путин или Русия в това, което президентът споделя. Когато приказва непосредствено с него, това не е компромис, а да кажем по какъв начин виждаме нещата.

Служителят отбрани позицията на Макрон, като повтори, че ще трябва да има договаряния за решение на войната и аргументирайки, че мненията на президента не постоянно са били изцяло взети под внимание. Париж е основен покровител на глобите и оказва мощна военна поддръжка на Украйна, добави той.

Някои източни и балтийски сътрудници в Европа считат, че Макрон поддържа отворен разговор с Путин като подкопаване на напъните за прилепяне на Путин към масата за договаряния.

На фона на неразположението Макрон ще пътува до Румъния и Молдова от 14 до 15 юни, с цел да покаже поддръжката на Париж за две от страните, които са най-изложени на събития в Украйна.

Франция има към 500 бойци в Румъния и е разположила ракетна система земя-въздух като част от бойна група на НАТО, която оглавява в Румъния. Служителят сподели, че Макрон ще посети войските си, с цел да подчертае уговорката на Париж към алианса.

Макрон не е бил в Киев, с цел да предложи алегорична политическа поддръжка, както други водачи на Европейски Съюз и Украйна го пожела. Президентският чиновник не изключи посещаване на Макрон.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР