Франция не изключва възможността да прехвърли на Украйна ракети с

...
Франция не изключва възможността да прехвърли на Украйна ракети с
Коментари Харесай

Франция може да даде на Киев и ракети Скалп

Франция не изключва опцията да трансферира на Украйна ракети с огромен обхват на деяние " Скалп ". Това оповестява Le Monde.

Според изданието, в едно от последните си изявленията, френският президент Еманюел Макрон е споделил: " Проучваме всички благоприятни условия ".

Той обаче прецизирал, че " това не е планувано за момента ".

Системата " Скалп " е създадена взаимно от Франция и Англия през 90-те години . Основният обсег на полета е 250 км, само че може да бъде повишен до 500 или даже 700 км според от модификацията.
 И Франция даде обещание на Зеленски БТР-и и леки танкове
И Франция даде обещание на Зеленски БТР-и и леки танкове

Европейски Съюз уважи битката на Украйна за Европа

Le Monde добави, че Франция е почнала да обмисля прехвърлянето на ракети с огромен обхват на Украйна, откакто Обединеното кралство даде обещание да го направи. Британските ракети Storm Shadow, които украинските бранители към този момент сполучливо използваха, са еквивалент на френските ракети.

" Както при всяка помощ за Украйна, Франция разисква с украинските и английските си сътрудници резултатите от тази помощ, изключително във връзка с ракетите с огромен обхват ", сподели събеседник от обкръжението на Макрон.

Припомняме, че Франция даде обещание на Украйна още десетки леки танкове и бронирани машини, откакто президентът Еманюел Макрон се срещна с украинския президент Володимир Зеленски в Париж, до момента в който Киев се готви за необятно предстоящата контраатака.

След като се отби в Рим, а по-късно и в Германия, Зеленски вечеря с Макрон в Елисейския замък в неделя вечерта, където двамата разискаха увеличението на военната помощ.

След месеци на невъзможност Украйна се приготвя да си възвърне завзетите от Русия земи и складира муниции, доставяни от Запада, и укрепва поддръжката по време на дипломатическата обиколка.
 И Франция ще образова украински водачи, само че няма да доставя изтребители
И Франция ще образова украински водачи, само че няма да доставя изтребители

Украйна получава нова помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР